LinkedIn post template

Hoe Gebruik je LinkedIn Posts om Omzet te Genereren?

Er zijn diverse kanalen online waar mensen omzet proberen te creëren. Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien, en te weten welk kanaal geschikt is voor jou. Bepaald een toename in zakelijke klanten het succes van jouw bedrijf? Zoek je een sales kanaal dat schaalbaar netwerken promoot? Dan is LinkedIn het kanaal om zichtbaar te zijn bij je vaste en potentiële klanten. 

Hoe maak je omzet door gebruik te maken van LinkedIn? Dit doe je door specifieke posts te schrijven. Plaats je ze vervolgens op jouw linkedIn profiel, dan zijn de LinkedIn posts zichtbaar voor heel zakelijk Nederland, managers, directeuren en CEO’s lezen jouw posts. Niet alleen jij, maar ook zij willen zaken doen.

Doordat er momenteel weinig mensen gebruik maken van LinkedIn posts om klanten te werven, is dit een gat in de markt in 2022. Door de omstandigheden waar we momenteel in leven, werkt dit in jouw voordeel! Wil je meer weten over hoe je zo’n post schrijft, lees dan snel verder!! 

Hoe Werkt LinkedIn als Sales Kanaal?

LinkedIn wordt al jaren gebruikt als digitaal zakelijk netwerk. Veel managers, directeuren en CEO’s zijn lid van dit online platform. Sales doen wordt steeds meer digitaal gedaan. Op het moment dat jij een goede post schrijft, kan je potentiële klant werven. 

Schaalbaar netwerken: Met een Post Meerdere Klanten en Potentiële Klanten Bereiken 

De manier waarop een post geschreven wordt is van invloed op hoe hoog deze in de ranglijst (algoritme) op LinkedIn komt. Schrijf je een post op jouw profiel dan wil je dat de post door zoveel mogelijk mensen gezien wordt. 

 • Plaats een LinkedIn-post via jouw LinkedIn profiel
  Hierbij is het van belang dat je een positieve indruk achter laat.

 • Wordt gezien door een aantal van jouw eerstegraads netwerk (jouw connecties)
  Hierdoor ben je in één klap zichtbaar voor een deel van jouw zakelijke connecties.

 • Wordt gezien door tweedegraads netwerk (netwerk van jouw connecties)
  Krijgt jouw LinkedIn post veel likes en commentaar, dan val je ook op in het netwerk van jouw connecties. Je bent nu zichtbaar en top of mind.

 • Leg nieuwe connecties
  Nieuwe klanten kunnen jouw post nu zien en contact met elkaar opnemen.

Een groot voordeel van LinkedIn is dat je met één post een gigantisch netwerk bereikt. Dit is offline in zo’n korte tijd niet makkelijk haalbaar. Of je moet veel tijd stoppen in het aflopen van netwerkbijeenkomsten. 

Hoe Schrijf ik een Goede LinkedIn post?

Uiteindelijk is het doel dat jouw LinkedIn posts zichtbaar is, en top of mind. Top of mind is de eerste koppeling die iemand legt bij het lezen van een bepaald onderwerp. Je wil dat mensen jouw product direct associeren met jouw bedrijf. Jouw bedrijf wordt nu verkozen boven die van een concurrent, doordat jij, en of je bedrijf bekender is.

Voordat we een LinkedIn post gaan ontleden leg ik je eerst uit wat voor content je kan posten op LinkedIn.

Er zijn een aantal type LinkedIn post waar je uit kunt kiezen.

 1. Tekst
 2. Tekst met foto 
 3. Tekst met video
 4. Tekst met document zoals een PDF
 5. Vier een gelegenheid (Welkom bij het team, erkenning, project lancering, werkjubileum en nieuwe functie. 
 6. Nieuwe medewerkers
 7. Expert vinden
 8. Opiniepeiling opstellen
 9. Hulp bieden
 10. Evenement aanmaken
Op je LinkedIn tijdlijn kan je
verschillende type posts plaatsen
10 soorten content die je
kan plaatsen op LinkedIn

Je kiest één van de bovenstaande type LinkedIn Posts. Het is belangrijk dat je kiest voor een opmaak die bij jou en je bedrijf past. Kun je bijvoorbeeld beter uitleggen wat je aanbiedt door gebruik te maken van een foto, kies dan voor optie 2.

Past een tekst beter bij jou, kies daar dan voor. Stel dat video een brug te ver is? Een tekst met video heeft dan geen toegevoegde waarde. 

Welke Informatie Staat er Minimaal in een top of Mind Post op LinkedIn?

Pas je de volgend LinkedIn tips toe, dan ben je een grote stap dichterbij jouw gewenste resultaat.

Strategie
Je hebt een strategie nodig om een goede LinkedIn post te schrijven. De volgende drie stappen kunnen je helpen met het schrijven van een succesvolle post.

 1. Bepaal jouw doelgroep
  Dit is belangrijk omdat je immers de mensen wilt bereiken die jouw potentiële klanten kunnen worden. Dit doe je door jezelf de volgende vragen te stellen:
  – Voor wie schrijf ik de post?
  – Welke kennis moet ik delen om bij mijn klanten op te vallen?

 2. Gewenste effect
  Kom je te doelgericht over, dan kan dit mensen afschrikken. Is jouw post zo samengesteld dat het enkel en alleen over het product gaat wat je probeert te verkopen, dan werkt dit vaak averechts. 

  In plaats daarvan is het belangrijk dat je jezelf bent, je kennis deelt en behulpzaam bent. Geven loont op LinkedIn. Uiteraard benoem je wel het product, dienst of de service die je aanbiedt, maar dan op een slimme schaalbare manier. Het is een kwestie van de balans behouden.

 3. Klant is koning
  Ja, je wilt jouw product verkopen, maar dit kun je alleen doen als je het belang van jouw klanten voorop stelt. Ga in hun schoenen staan, en bedenk je bijvoorbeeld wat jouw klanten verder helpt. Waarom zouden ze het gene willen kopen wat jij aanbiedt? Wat maakt jou anders dan andere mensen, die een gelijksoortig product aanbieden?

 4. Informatie versus emotie
  In sommige gevallen (afhankelijk van het product, de service of de dienst die je verkoopt) kan het helpen om je post niet vol te schrijven met informatie, maar om juist een emotionele connectie te maken. Dit doe je door een post te plaatsen die persoonlijk is. Zo een soort post kunnen verschillende leads opleveren voor jouw bedrijf. Hieronder wordt dit verder uitgelegd.

Wat is een Voorbeeld van een Goede LinkedIn Post?

Om je verder op weg te helpen worden hieronder een aantal voorbeelden gegeven van LinkedIn posts die werken.

1. Kennis delen
Sira Incentives helpt bedrijven zoals start-ups, scale-ups en corporates met financieringen zoals subsidies. In de volgende post delen zij kennis over de financiering industrie. Dit leverde bij hun een lead op.

LinkedIn Post van Sira Incentives

De aandacht geven aan andere mensen met een post op LinkedIn werkt en loont. Je laat hiermee zien dat je mensen iets gunt. Je maakt hiermee een goede eerste indruk. Doe dit alleen als je het meent. De verbinding en de kennisdeling is hierbij belangrijk. 

Waarom is dit een Goede Post?
In de bovenstaande post deel ik mijn dankbaarheid aan een ondernemer die tijd vrij heeft gemaakt om kennis te delen over het ondernemen voor The Lars de Rooy Show.

2. Persoonlijk
De volgende post heeft Lauren geplaatst op haar LinkedIn. Zij deelde in een reeks LinkedIn video’s haar kennis en persoonlijkheid. Zij haalde niemand minder dan Tommy Hilfiger als klant binnen.

LinkedIn post van Lauren

Het laatste voorbeeld dat ik met je deel is een post die ik recentelijk heb gedeeld op LinkedIn. Een top 10 lijstje waarom sporten goed is voor je bedrijf.

Post van Lars de Rooy

Waarom is dit een Goede Post?
In de bovenstaande LinkedIn post wordt de persoonlijkheid duidelijk weergegeven. Wel op een zakelijke manier. Je wilt immers wel serieus genomen worden. Doordat mensen zich identificeren met de jouw post werkt deze strategie goed. 

Is het Schrijven van LinkedIn Posts Uitdagend?

Het simpele antwoord is: Ja. Het schrijven van een goede LinkedIn post die veel bereik creëert en nieuwe klanten op levert, is uitdagend. Heb jij veel tijd, geld en middelen geïnvesteerd en begint de frustratie hoog op te lopen? Dan ben je hierin niet de enige. 

Soms kost het wat tijd om de juiste strategie te vinden, maar uiteindelijk kan iedereen klanten werven via linkedIn. De bovengenoemde stappen zullen je daarbij helpen.

Mocht je nog niet goed weten waar je moet beginnen, of heb je al meerdere posts geschreven en geef je het liever op? Dan kan ik je een handje helpen met een LinkedIn post template. 

Wat is een LinkedIn Post Template?

Een LinkedIn post template is een bestand wat je kunt downloaden. Zo’n template brengt diverse voordelen met zich mee.

 • Gemakkelijk in te vullen
  Het template is zo opgesteld dat je alleen de lege velden nog hoeft in te vullen.
 • Sneller posts plaatsen
  Doordat je alleen de velden hoeft in te vullen, kun je sneller een goede LinkedIn post plaatsen.
 • Sneller zichtbaar bent
  Heb je een post geschreven dan ben je zichtbaar voor bestaande en nieuwe klanten.
 • Kosteloos
  Het komt niet vaak voor dat we iets kosteloos kunnen doen. Hierin maken we graag een uitzondering! De template is tijdelijk kosteloos te downloaden.

Begin jij gemotiveerd te raken om een LinkedIn post te plaatsen op jouw profiel? Mijn tip: gebruik mijn LinkedIn post template en begin nu: 

Klik hier om je LinkedIn Post Template te downloaden

Samenvatting: LinkedIn genereert omzet

Na het lezen van dit artikel is het hopelijk duidelijk geworden dat je door middel van LinkedIn omzet kunt generen. Dit doe je door het schrijven van posts die zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken. Je wilt zichtbaar worden voor zowel de eerstegraads connecties, als de tweedegraads connecties.

De belangrijkste LinkedIn tips die besproken worden in dit artikel zijn: Kies eerst de type content die je wilt plaatsen, Bedenk van te voren een strategie, en gebruik wanneer nodig een LinkedIn post template.

Het schrijven van een LinkedIn post is een gat in de markt, we kijken ernaar uit om de LinkedIn posts op jouw profiel te lezen! 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *