Beginnen met LinkedIn adverteren blog

Hoe kan je Adverteren via LinkedIn? In 5 Stappen Leads uit LinkedIn Halen -Training voor beginners

Al jaren spenderen grote bedrijven hun tijd en middelen aan het ontwikkelen en plaatsen van goede advertenties. Met als doel om hun product, dienst of service te verkopen. LinkedIn is een ideaal platform om advertenties te plaatsen. Je kunt hier gemakkelijk veel potentiële klanten bereiken. 

Maar, hoe maak je een LinkedIn advertentie? Dit doe je door een aantal stappen te volgen. Je zoekt eerst jouw potentiële klanten, vervolgens bepaal je jouw strategie, je creëert ‘goede’ content, en daarna richt je een LinkedIn campagne op.

Het klinkt makkelijk, maar als je weinig ervaring hebt met adverteren via LinkedIn, dan kan het lastig zijn om een advertentie te schrijven die ook daadwerkelijk iets oplevert. Je zult bij het creëren van een LinkedIn advertentie rekening moeten houden met een aantal dingen.

Deze worden gedurende dit blog verder uitgelegd. Om je extra te helpen wacht er onderaan dit blog een verassing op je. Lees dus snel verder!

Waarom Beginnen met LinkedIn Adverteren?

Wanneer je via LinkedIn adverteert kun je leads voor jouw bedrijf creëren. Leads zijn in dit geval potentiële klanten die geïnteresseerd raken in jouw product, service of dienst, doormiddel van jouw advertentie.

Ben je niet alleen opzoek naar een platform om leads te krijgen voor jouw bedrijf, maar wil je ook verkopen? Dan zit je op LinkedIn goed.

Nagenoeg heel zakelijk Nederland is vertegenwoordigt op LinkedIn. Dit betekend dat je met één LinkedIn advertentie een hoop potentiële klanten kunt bereiken. Buiten LinkedIn om zijn er geen platformen waarmee je in één klap, zoveel vliegen te gelijk slaat.

Hoe Maak je een LinkedIn Advertentie?

Om je op weg te helpen met het maken van een LinkedIn advertentie is hieronder een stappenplan opgesteld. Het is belangrijk om iedere stap te volgen om zoveel mogelijk leads te genereren. 

De stappen bestaan uit vragen, die het meest voorkomen bij mensen die een LinkedIn advertentie maken. 

*Mocht je meer hulp willen, dan kun je gratis beginnen met de LinkedIn adverteren cursus.*

5 stappen plan LinkedIn adverteren, cursus voor beginners.

Stap 1. Zijn Mijn Klanten Actief op LinkedIn?

Als je wilt verkopen via LinkedIn door middel van advertenties, dan is het van belang om te weten of jouw klanten ook op LinkedIn zitten.

Dit kan je doen door je huidige klanten op LinkedIn te zoeken. Ga naar hun profiel toe en onderzoek of ook hun klanten op LinkedIn zitten. Wanneer dit klanten zijn die geïnteresseerd zijn in dezelfde markt, dan kan je er vanuit gaan dat jouw klanten actief zijn op LinkedIn.

Stap 2. Hoe Bepaal je jouw LinkedIn Adverteren Strategie?

Voordat je een advertentie maakt is het belangrijk om een strategie te hebben. Gebruik je geen strategie, dan zal de advertentie waarschijnlijk niet zoveel resultaat behalen.

Strategie
Voordat je een advertentie maakt is het belangrijk om een strategie te hebben. Gebruik je geen strategie, dan zal de advertentie waarschijnlijk niet zoveel resultaat behalen.

Strategie

 • Wat is je aanbod?
  Hier bedenk je wat je gaat verkopen met jouw advertentie. Het kan een service, een dienst of een product zijn. Een gratis training, eBook of ander waardevolle content werkt goed. 

 • Doelgroep
  Bepaal je doelgroep. Wie wil je dat er op je advertentie klikt? Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn, maar ook iemand die zoekt naar een functie, of toe is aan een nieuwe ervaring.

 • Waarom zouden mensen klikken?
  Het doel is dat mensen klikken op jouw advertentie. Dit doen ze alleen als jouw advertentie genoeg interesse wekt. De advertentie moet er tussenuit springen, dus anders zijn dan die van een ander.

 • Wat voor content ga je maken?
  Hierbij bedenk je wat de content is die op jouw advertentie komt te staan. De verwoording kan hierbij uitmaken. Kies iets wat bij jouw past. Je kunt hier meer over lezen bij stap 3.

 • Wat voor advertentie ga je testen?
  Door een advertentie te testen, kun je zien of de advertentie werkt voordat je er veel geld insteekt. Evengoed is het belangrijk dat je goed nadenkt over deze advertentie. Je wilt immers een goede trail run doen.

 • Wat is je budget?
  Adverteren op LinkedIn is niet gratis. Het is verstandig om van te voren een budget met jezelf af te spreken. Hierbij voorkom je dat je aan hoge kosten zit die je er niet uithaalt. Het minimum bedrag van een LinkedIn advertentie is momenteel €10.- per dag (2022). 

Stap 3. Hoe Zorg je dat Mijn LinkedIn Advertentie het Meeste Resultaat oplevert?

De content die je post, is wat mensen gaan zien. Maak het jezelf de eerste keer niet te moeilijk. Hieronder volgen een aantal LinkedIn advertentie tips om je op weg te helpen.

 • Gebruik visuele content
  Een foto of video springt eruit. Mensen hebben vaak geen zin om alleen maar platte tekst te lezen. Het wordt aangeraden om eigen foto of video te gebruiken van je product, service of dienst, en geen stock foto of video.

 • Zorg dat je landingspagina aansluit op je LinkedIn advertentie
  Dit is de pagina waar een persoon automatisch naartoe gaat wanneer ze op jouw LinkedIn advertentie klikken. Je landingspage is waar mensen uiteindelijk zich aanmelden voor jouw aanbod. Het is belangrijk dat jouw advertentie en jouw landingspagina de klant het zelfde gevoel geven. 
 • Bouw een digitaal klanten bestand op
  Zorg ervoor dat wanneer iemand op jouw advertentie klikt, je hun naam en e-mailadres ontvangt. Je bouwt hiermee een digitaal klanten bestand op. Deze mensen kun je dan benaderen via email, en wellicht informeren over producten, services of diensten. 

Stap 4. Hoe Richt je een LinkedIn Advertentie Campagne in?

Om een goede LinkedIn campagne op te zetten moet je een aantal stappen volgen. Hier volgt een uitleg hoe jij LinkedIn adverteren zelf kan aanzetten. 

Wil je meer diepgang, dan kun je nu ook gratis toegang krijgen tot mijn “Beginnen met LinkedIn adverteren” video cursus. 

4.1 Ga naar je LinkedIn profiel en klik rechts boven op het icoontje “adverteren” 

4.2 Ga naar je account of maak een account aan

4.3 Maak een campagne groep aan

4.4 Maak een campagne aan

4.5 Klik op de 3 puntjes van je campagne en kies “beheren”

4.6 Geef je campagne een naam

4.7. Kies Bekendheid, overweging of conversie
Bij deze stap kun je uit drie opties kiezen. Iedere optie heeft zijn eigen voordeel.

A. Merkbekendheid: Deze kies je om je merk zichtbaarder te maken. Je laat mensen kennis maken met je bedrijf of merk.

B. Overweging: Overweging is om mensen in actie te laten komen. Dit doen ze door je website te bezoeken, op je advertentie te reageren met een like of reactie (interacties), of jouw video te bekijken.

C. Conversie: Je wilt mensen aantrekken die actief naar een oplossing zoeken. Voorbeelden hiervan zijn: leads genereren door een eigen LinkedIn advertentie, of door het invullen van een LinkedIn lead formulier. Deze opties worden ook gekozen wanneer mensen leads willen genereren die vervolgens naar jouw website gaan, of voor het zoeken van sollicitaties. 

4.8  Kies de locatie van je ideale klant die je wilt bereiken met je advertentie

4.9 Kies je taal

4.10 Kies jouw data 
Je kan kiezen om mensen op LinkedIn met jouw eigen data te bereiken. Dit kan door het gebruiken van email, bestaande doelgroepen, etc. Een andere optie is door gebruik te maken van de data op LinkedIn (zie 4.10.2). 

4.10.2 Kies LinkedIn data
Druk je op kenmerken van de doelgroep, dan kan je de data van LinkedIn gebruiken. Je kunt dan onderanderen de grootte van het bedrijven, de leeftijd, de functie, de opleiding of het gedrag bepalen. 

4.11 Kies de type advertentie die je wilt gebruiken
Kies hier welk type advertentie je wilt gebruiken voor je campagne, en koppel je bedrijfspagina aan je Linkedin account. Let Op! Zonder bedrijfspagina kan je niet adverteren.

4.11.1 Kies één van de LinkedIn advertentie templates.
Je kunt kiezen uit een aantal LinkedIn advertentie templates. Kies wat het beste bij jouw bedrijf past.

 • Advertentie met een afbeelding
 • Advertentie met afbeelding carrousel (meerdere foto’s)
 • Video advertentie
 • Tekst advertentie
 • Spotlight advertentie
 • Bericht advertentie
 • Gesprek advertentie
 • Evenement advertentie
 • Lead formulier 
 • Inmail

Mocht je twijfelen over welke type advertentie bij jou past, maak dan nu gebruik van mijn gratis “Beginnen Met LinkedIn adverteren cursushierin ga ik dieper in op hoe je een goede LinkedIn advertentie samenstelt. 

4.12. Stel je budget in.
Op dit moment moet het dagelijks budget minimaal 10 euro zijn. 

4.13 Bepaal je kost per klik
Dit is het bedrag die LinkedIn rekent wanneer iemand op jouw advertentie klikt. Hoe hoger het bedrag, hoe zichtbaarder jouw LinkedIn advertentie wordt. Dit betekent niet perse dat je meer resultaten boekt.

Je moet hierbij de balans zoeken tussen de hoeveelheid leads die je binnenkrijgt, ten opzichten van de kosten die je hebt aan de hoeveelheid kliks. Uiteindelijk is het doel om nieuwe klanten binnen te halen die je omzet, en daarmee winst opleveren.

4.14 Bepaal een conversie (dit is optioneel)
Het kan helpen om inzicht te krijgen over de regelmaat waarmee jouw website bezocht wordt. Zijn de cijfers laag, dan is nadenken over het aanpassen van jouw website een slimme volgende stap. 

4.15 Check LinkedIn’s voorspelde resultaten
Dit geeft een indicatie wat je kan verwachten met je advertentie. Druk op het knopje volgende (onderaan de pagina) om je content toe te voegen.

4.16 Voeg een advertentie toe uit je bestaande content.
Hier kies je uit de door jouw gemaakte content. Kies “Nieuwe advertentie maken”

4.17 Vul de velden in, upload je content en druk op opslaan

4.19 klik op de knop “Volgende”

4.20 Check of alles klopt en activeer je campagne
Heb je alle stappen gevolgd, dan kan je nu jouw (eerste) advertentie / campagne plaatsen op LinkedIn! 

Stap 5. Hoe Vergroot je de Slagingskans van Jouw LinkedIn Advertentie?

Je denkt nu waarschijnlijk, ik heb de campagne toch al gestart, waarom dan nog een stap 5?

Stap 5 is een optie die wij jou aanraden. Als je nog maar net begint met adverteren op LinkedIn, kan het lastig zijn om dit meteen goed te doen.

De bovengenoemde stappen zullen je hiermee helpen. Echter, hoe meer kennis je hebt, des te beter je advertentie campagne. Dit zal automatisch meer leads en potentiële klanten opleveren!

Om je te helpen biedt ik nu Gratis mijnBeginnen met LinkedIn adverteren cursusaan. 

Dit is niet zomaar een cursus. Deze cursus zorgt ervoor dat jij een streepje voor hebt op jouw concurrentie.

Je krijgt tijdens deze cursus het antwoord op de hoofdvraag: “Hoe kan ik succesvol adverteren via LinkedIn”, en hoe kan ik zoveel mogelijk leads halen. 

De cursus bestaat onder andere uit 

1. Leren Hoe jij jouw ideale klant target op LinkedIn doormiddel van adverteren.

2. Ontdek je waarom het gebied dat je selecteert van belang is.

3. Welke bedrijfsgegevens je kan gebruiken.

4. Hoe je het beste de demografie kunt inzetten. 

5. Algemene educatie bepalen die jou meer leads opleveren.

6. Hoe je gewenste interesse en gedrag slim inzet.

7. Welke targeting opties er zijn, met betrekking op jouw doelgroep.

8. Leren hoe je jouw doelgroep grootte bepaald.  

9. Leer hoe je een LinkedIn advertentie samenstelt.  

Bij LinkedIn is het belangrijk dat je niet al je informatie direct prijsgeeft. Je wilt mensen geïnteresseerd houden en ‘verleiden’ naar jouw website. Dit doe je door te teasen.

Ga je de uitdaging van LinkedIn adverteren aan, dan leer je tijdens deze cursus alle details om jouw LinkedIn advertentie zo succesvol mogelijk te maken. 

Meld je nu gratis aan voor de cursus via de knop hieronder.

Beginnen met LinkedIn Adverteren_cursus_training

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *